Therapie via counseling

foto door MKMvisualz

Uitdagingen in je leven

Daagt het leven je uit door moeilijke gebeurtenissen of gevoelens die je ervaart? En lukt het je niet om hier zelf uit te komen? Of loop je even vast of worstel je met (levens)vragen? Ik loop graag een stukje mee op jouw levenspad en help je bij het vinden van antwoorden in jezelf die je verder op weg helpen.

In mijn praktijk kun je terecht voor hulp bij verschillende klachten en problemen. Als therapeut kan ik je via counseling therapie ondersteunen als je:

  • een moeilijke periode doormaakt
  • oude pijn achter je wilt laten
  • negatieve overtuigingen en patronen wil doorbreken
  • onrust of stress ervaart in jezelf
  • niet op jezelf vertrouwt en last hebt van onzekerheid
  • de verbinding met jezelf en anderen wilt versterken
  • vastloopt / verandering wenst in je leven
  • meer vanuit gevoel, intuïtie en vrijheid wil leven

Afgestemd op jou

Ik werk holistisch en maak gebruik van verschillende therapievormen, zoals: Counseling, Voice Dialogue, Focussing, Gestalttherapie, Innerlijk kind werk, Opstellingen, Imaginaire rescripting, Cognitieve gedragstherapie (CGT) en Dialectische gedragstherapie (DGT). Dit combineer ik met Meditatie/visualisatie/mindfulness en Energie- en Transpersoonlijk werk.

In de sessies stem ik af op wat zich op dat moment aandient in jou. Ik kies de benadering die aansluit bij jouw belevingswereld en mogelijkheden. Je komt in contact met andere bewustzijnslagen, zodat je voorbij beperkende gedachtenpatronen en overtuigingen naar situaties en jezelf kunt kijken. Het ervaren en (door)voelen op alle niveaus staat hierbij voorop. Onderliggende oude pijn mag hierbij worden aangeraakt. Vaak beschrijven mensen het alsof er iets op fysiek of emotioneel niveau openbreekt en ze worden bevrijd van diepgewortelde blokkades. Je ervaart dan wie jij daadwerkelijk bent en hoe je het anders kan zijn.

Ik begeleid je vanuit een houding van empathie, echtheid en onvoorwaardelijke acceptatie, met jouw ervaring als uitgangspunt.

Structurele verandering

Tijdens de sessies is jouw hulpvraag de ingang, maar uiteindelijk mag er een innerlijke transformatie in jou plaatsvinden. Als je bewustzijn op een hoger niveau komt, kun je blijvend helen en kan er structurele verandering in jouw leven ontstaan. Je komt in contact met je authentieke zelf, kan patronen ombuigen en nieuwe inzichten beïnvloeden jouw denken, voelen, handelen en interacties met anderen positief. Met het uiteindelijke resultaat dat jij vanuit innerlijke kracht en wijsheid jouw volle potentie kunt leven. 

Een traject

Een traject bestaat uit totaal 6 sessies en is volledig afgestemd op jouw hulpvraag en behoefte. In iedere individuele sessie sluit ik aan bij waar jij op dat moment staat. Naast de sessies ondersteun ik je met opdrachten en praktische tools voor verdere verdieping. Ook blijf ik tussendoor beschikbaar voor ondersteuning en advies.

Tarief: 414 euro voor een traject van 6 sessies van 1,5 uur (69 euro per sessie)

Eenmalige sessie

Ook ben je welkom voor een eenmalige sessie om naar een vraag of bepaald thema dat momenteel in je leven speelt te kijken. Je staat bijvoorbeeld voor een belangrijke keuze, loopt vast in een patroon of wilt dieper inzicht in een situatie.

Tarief: 79 euro voor een eenmalige sessie van 1,5 uur

Kennismaking

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin gaan we op zoek naar de kern van wat er speelt en kun je ervaren of jij je prettig voelt bij mij en mijn werkwijze.